joi, 3 august 2017

Maimuțe, alieni şi asasini plătiți în filmele din vara aceasta. Vârste şi loisir.


Da, da, oamenii sunt răi și maimuțele sunt bune, ce vină au ele că au evoluat, dar vor să trăiască tot în junglă? Ce caută oamenii cu tehnologia lor să le tulbure viața naturală, stilul de viață naturist? Ei chiar pot învăța să-și redescopere umanitatea de la maimuțe, sugerează filmul "Război pentru planeta maimuțelor" de anul acesta. Și tot de anul acesta, "Legământ extraterestru" preia clișeele din episoadele anterioare ale seriei: alienii au nevoie de oameni pentru a ieși din hibernare, tehnologia lor e mai avansată decât a noastră și mai bio, până și androizii, creația oamenilor, trec de partea lor, sătui de limitările noastre. Am înțeles, extratereștrii, maimuțele și chiar androizii sunt mai buni, să trecem mai departe.
Mai departe îi revedem pe Neo și Morpheus din "Matrix" căutând să se coalizeze împotriva liderilor Mafiei în filmul "John Wick", împotriva Cartelului, a Sindicatului sau a Masoneriei, nu e clar, din care fac și ei parte. Concluzia e clară pentru amândoi: din activitățile Mafiei nu te poți retrage, de la obligațiile față de ea nu te poți sustrage. După 20 de ani de la "Matrix"  bineînțeles că tot Keanu Reeves, alias John Wick, are condiția fizică mai bună decat Fishburn. Vizionare plăcută!

Pe unde călătorim la vârste diferite? Nu iau în calcul aici nopțile petrecute în cluburi sau zilele de plajă. În adolescență, după ce a trecut vremea taberelor cu clasa, ieși cu gașca pe bicicletă, campezi între copaci la marginea unui pârâu și explorezi Peștera Liliecilor sau munții Dobrogei ceva mai mici de înălțime. Apoi te încumeți la o expediție de mai multe zile pe Caraiman și pe Jepii mari din Bucegi. Tinerețea te prinde pe clisura Dunării, admirând spectacolul stâncilor abrupte, al fluviului albastru ce se strecoară în țară pe lângă statuia lui Decebal, apoi îmbrățișezi cu privirea pădurile și pârtia din Covasna, casa lui Eminescu de la Ipotești, dealurile Iașilor sau Balcicul pietros al reginei. La maturitate cauți pensiuni să te cazezi la Sinaia, Hunedoara, Alba Iulia sau Bran pentru a vizita castele și cetăți cu legendele lor. Iar bătrânețea te găsește vizitând stațiuni balneare şi mănăstiri în grup. Mai am de bifat câteva castele, cetăți și Delta până atunci. Happy journey! :)

P.S: Adaug o melodie recentă care îndeamnă la o călătorie cu mocănița în Maramureş printre case din turtă dulce. I with, I wish, I wish... :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu